Mountain Bike Reviews Forum banner
21 - 34 of 35 Posts
Cóż, pytałem konkretnie o Permagrin. Co prawda, wszystko to YouTube, ale nic z tego nie wygląda tak drastycznie. Mnóstwo jeźdźców po prostu zjeżdża w dół i jeździ wokół obowiązkowych luk. Potem są faceci, którzy się na to decydują. Ale masz rację.

Harmonogram ustalony w tym liście - oprócz tego, że jest obciążający dla jeźdźców i USFS - jasno wskazuje, że śmierć nie miała nic wspólnego z tą decyzją, ponieważ strażnicy FS poinformowali grupę jeździecką o swoim planie już w lipcu (!).

Ahhhh, USFS. Zmniejszanie konfliktów grup użytkowników poprzez uczynienie szlaków nieatrakcyjnymi dla użytkowników.:rolleyes: Myślę, że Rush napisał kiedyś o tym piosenkę...

Jeździłem Hoot i wszystkimi innymi szlakami tam w górę około 30 razy w ciągu ostatnich pięciu lat i nigdy nie widziałem jeźdźca konnego.
Jak ostrzegałem w innym wątku...

Blackies Pasture said:
"Uważaj na jeźdźców, którzy pojawiają się na szlaku Hoot, aby "Flexować" now."
4 konie i 6 psów bez smyczy na szlaku Hoot.
Image

To zabawne - to samo wydarzyło się z Bob Middagh Trail w Marin, kolejnym celem pozwu ze strony niektórych z tych samych osób, które teraz pozywają Water District o dostęp rowerowy.

W trakcie procesu, przez lata nigdy nie widziałem żadnych oznak końskiego gówna.

Gdy tylko przegrali sprawę i szlak został otwarty dla rowerów, jeźdźcy zaczęli na poważnie korzystać ze szlaku i teraz odchody pojawiają się tam stale.

Czy mają JAKIEKOLWIEK numery dotyczące użytkowania szlaku, które uzasadniają tę zmianę? Nie.

Demografia jest oczywista dla każdego, komu na tym zależy: użytkowanie przez jeźdźców jest znikome i wszyscy o tym wiemy. Ale pomimo tysięcy rowerzystów korzystających z niego w ciągu miesiąca, TRZECH jeźdźców, którzy z niego korzystają, domaga się "równego dostępu". To NIE jest sposób na osiągnięcie równości.

Istnieją setki mil szlaków wielofunkcyjnych otwartych dla jeźdźców. Dlaczego są oni obsesyjnie nastawieni na JEDEN szlak? Wygląda na to, że po prostu ostrzą topór, aby wywrzeć swoją wolę, pieniądze i wpływy.

21 - 34 of 35 Posts