Nie mogę nic znaleźć w sieci dotyczącego próby ponownego podeszwowania idealnych butów 5/10, które mają tylko zużytą podeszwę.
Mogą tego nie odrzucić w przypadku butów mtb lub podejściowych. We wspinaczce jest dużo precyzyjnej pracy nóg w zależności od stylu trasy. Drobne problemy ze strukturą buta wpływają na to, jak nowa podeszwa pasuje do buta i wpływa na końcową wydajność. Też nie jestem szewcem, więc prawdopodobnie jest w tym coś więcej, o czym nie wiem.To głupie, możesz to wyciągnąć/zdjąć w kilka sekund za pomocą szczypiec. Chyba że reaguje z warstwą, do której przyklejona jest podeszwa, co powoduje niespójność napraw. Ale nie jestem ani szewcem, ani wspinaczem.
Ciekawe, co spowodowało "niewłaściwe" pedały? Czy kołki były za wysokie? A może ostre śruby (w porównaniu z gładszymi kołkami)?Mam parę zwykłych freeriderów z cholewkami w ŚWIETNYM stanie. ale używanie niewłaściwych pedałów przez chwilę spowodowało rozerwanie dziur w podeszwach.
pedały były za wąskie dla moich stóp. Około cala lub dwie mojej stopy nie było podparte, a w trudnym terenie naprawdę zaczęło się owijać wokół zewnętrznej krawędzi pedału. To właśnie doprowadziło do rozerwania dziury w podeszwie. Wymieniłem pedały przed butami, ale kiedy miałem pedały, które faktycznie pasowały do moich stóp, rozwiązały wiele problemów.Ciekawe, co sprawiło, że pedały były "złe"? Czy piny były za wysokie? A może ostre śruby (w porównaniu do gładszych pinów)?
Właśnie dostałem swoją pierwszą parę FreeRiders, więc chciałbym wiedzieć.
Dzięki!
Wyślij e-mail do Adidasa, mam skąpego kumpla, któremu Adidas wymienił zużyte 510Teraz, gdy Adidas przejął 5/10 i zaprzestał produkcji zestawów do wymiany podeszwy 5/10 Stealth Rubber, czy ktoś ma jakieś alternatywy dla wymiany podeszwy w zużytych 5/10, inne niż kiepski projekt malowania płynną gumą?
Nie mogę nic znaleźć w sieci dotyczącego próby wymiany podeszwy w idealnych butach 5/10, które mają tylko zużytą podeszwę.
Czy mógłbyś to rozwinąć z kilkoma szczegółami? Nie widzę żadnego sposobu, aby wysłać im e-maila na ich stronie internetowej. Wymieniają rzeczy tylko do 30 dni po zakupie. Nie jestem pewien, jak miałbym zobaczyć, że naprawią/wymienią stare, zużyte buty.Wyślij e-mail do adidas, dostałem skąpego kumpla, że adidas wymienił jego zużyte 510
Wysłane z mojego SM-N986U za pomocą Tapatalk
Nie znam szczegółów, wysłał im e-mail i wysłał swoje stare buty i dostał nową parę [emoji2369]Czy mógłbyś to rozwinąć, podając szczegóły? Nie widzę żadnego sposobu, aby wysłać im e-mail za pośrednictwem ich strony internetowej. Wymieniają rzeczy tylko do 30 dni po zakupie. Nie jestem pewien, w jaki sposób mieliby naprawiać/wymieniać stare, zużyte buty.
Hej, czy już je dostałeś z powrotem? Mam 4 stare pary freeriderów z dziurami w podeszwach, ale cholewki są wciąż w świetnym stanie. Wydaje się, że wytrzymują mi tylko rok, zanim zniszczę podeszwy, byłoby wspaniale móc ich jeszcze trochę używać!Więc rozmawiałem z Corym z Rocky Mountain Resole (RMR). Super miły facet.
...
Dam znać wszystkim, jak się sprawdzają, kiedy je dostanę z powrotem/opublikuję zdjęcia. ..
Widziałem, jak ten wątek ponownie się pojawił i miałem nadzieję na aktualizację. Westchnienie...tylko prośba o aktualizację. Poprę jednak tę prośbę!Hey, did you get these back yet? I have 4 old pairs of freeriders with holes in the soles but the uppers are still in great shape. I only seem to get a year out of them before destroying the soles, would be great to get some more use out of them!
thanks!
slide
Nie mogę się zdecydować, czy trollujesz w tym temacie?Żona w domu zrobiła zdjęcie. Olukais z podniesioną piętą, zanim zrobię moją naprawę DIY.
Zasugerowała również materiał podeszwy z kilku wyrzuconych Keds jako może dla 5-10s View attachment 1929545
Jakieś aktualności na ten temat?Sending the 5/10s off today. 6-8 week turnaround so it will be a bit before I can post before/after pictures....stay tuned!