Zazwyczaj jeżdżę na oponach trail casing z wkładkami, ale myślę o przejściu na wytrzymalszą osłonę bez nich. Kto miał czas na jazdę na obu zestawach?
To jest na moim agresywnym rowerze trail/enduro. Zabiorę go z większością osób tutaj w NorCal/Bay Area. Lokalna pętla „enduro” ma 10 mil z 2500-3k pionu. Trasy w dół są często strome, luźne, zakorzenione z odrobiną skalistych kawałków.Po jakich szlakach zwykle jeździsz? Jak szybko?
To dobra informacja.Wolę obudowy DD. Moje ciśnienia są mniej więcej takie same między DD bez CC a EXO z CC, ale DD ma bardziej przewidywalne właściwości jezdne, w tym składanie.
Westchnienie. To boli portfel.EXO Aggressor i wkładka Tannus Tubeless z tyłu dla mnie.
EXO i wkładka są lżejsze niż opona DD. Podoba mi się niewielkie wsparcie boczne, jakie oferuje wkładka TT i w przeciwieństwie do doświadczeń innych, nigdy nie miałem przebicia bieżnika z wkładką.
Jedyna przebita opona, jaką miałem w zeszłym roku, również zniszczyła obręcz. Żadna opona ani wkładka by tego nie przeżyły.
Ważę 165, jeżdżę na rowerze enduro 170/165 (Long-shocked RipmoAF) z wyborem linii Helen Keller, mieszkam i ścigam się w Arizonie, gdzie firmy oponiarskie przyjeżdżają, aby testować opony w torturach.
Używaj wkładek, gdy skończą Ci się mocniejsze osłony - do tego czasu zawsze lepiej było dla mnie wybrać mocniejszą osłonęZazwyczaj używam opon trail casing z wkładkami, ale myślę o przejściu na mocniejszą osłonę bez nich. Kto miał czas na uruchomienie obu konfiguracji?