Mountain Bike Reviews Forum banner

Zestaw kół ZTTO DR390 ze stopu - 175 $ na AliExpress

6.1K views 55 replies 16 participants last post by  theMISSIONARY  
#1 · (Edited)
Pozdrowienia dla OttaCee za pokazanie mi tego

Dostępne z fioletowymi/czerwonymi/czarnymi piastami i czarnymi/fioletowymi obręczami (!). Piasta zapadkowa 36t, 27,5 lub 29, wszystkie 3 sterowniki piasty dostępne, wstępnie oklejone.

Użyj kodu USD025, aby obniżyć cenę do 175 $ + podatek. Dla nowych użytkowników cena wyniesie & 167 $ + podatek. W sklepie jest również kupon o wartości 2 $, który możesz wykorzystać.

Aby uzyskać więcej informacji, odwiedź:

A tak wygląda przegląd kół:

Image

Image

#2 ·
Co za świetna cena za bezdętkowe 6-śrubowe! Każdy ma swoje zdanie, ale jako ktoś, kto pękł obręcze karbonowe znanych marek, uszkodził aluminiowe koła, w których się nie kręciły, i miał awarie mechanizmów wolnobiegu... przejście kilometra (kilometrów) zepsutym sprzętem z lasu naprawdę ssie. Zawsze jestem sceptyczny wobec komponentów znacznie poniżej ceny rynkowej. Czy ktoś ma doświadczenie w jeździe na tych kołach?

#7 ·
Co za wspaniała cena za bezdętkowe 6-blot! Każdy ma swoje własne, ale jako ktoś, kto pękł karbonowe obręcze znanych marek, uszkodził aluminiowe koła, w których się nie kręciły, i miał awarie mechanizmów wolnobiegu... przejście mili(i) zepsutym sprzętem z lasu naprawdę do bani. Zawsze jestem sceptyczny wobec komponentów znacznie poniżej ceny rynkowej. Czy ktoś ma doświadczenie w jeździe na tych kołach?
Jak na ironię, bracie, myślę, że właśnie udowodniłeś, że nawet wysokiej klasy części znanych marek są podatne na awarie. Zdecydowanie rozumiem jednak sceptycyzm; osobiście też niewiele wiem o tych kołach. Wiem tylko, że marka jest niezwykle popularna w Chinach i miałem mnóstwo ich aluminiowych części i narzędzi, a większość z nich była doskonała. Oczywiście budowa piast i kół to zupełnie co innego niż obróbka CNC aluminium.

Nie jestem ekspertem, ale myślę, że dużą część rozbieżności cenowej można łatwo wytłumaczyć. Zarówno zasoby, jak i robocizna są tańsze w Chinach. Firmy te są prawdopodobnie dość szczupłe i nie mają budżetu na marketing. Nie ma pośrednika (ani pośredników). Zasadniczo są to części bezpośrednio z fabryki z najprawdopodobniej kiepską gwarancją. Założę się, że te same fabryki produkują wiele części „markowych” dla firm na zachodzie.

W tym momencie posiadam szczerze mówiąc zawstydzającą ilość części i narzędzi kupionych na AliExpress. I powiedziałbym, że około 95% z nich zachwyciło mnie swoją jakością w stosunku do ceny.

#4 · (Edited)
Obręcze zrobione z sera z piastami ze szkła byłyby moim przypuszczeniem. Prawdopodobnie ok do jazdy rekreacyjnej.
Zapłaciłem 307 dolarów za karbonowe koła Elitewheels w zeszłym roku, były mocno eksploatowane przez cały rok i wciąż są wspaniałe. Niesamowite koła za cenę, w którą większość ludzi by nie uwierzyła.

Kupiłem również zestaw kół Niner MTB za 152 dolary i jeżdżą świetnie, choć z niskim zaangażowaniem.

Kupiłem mnóstwo produktów ZTTO i 95% z nich było świetnych. Dlatego jestem gotów przetestować te i mnóstwo innych chińskich komponentów. Czy oczekuję najwyższej jakości? Nie, mam rozsądne oczekiwania.

#6 ·
#11 ·
Mój znajomy (Clydesdale, nie oszczędza części) używa tych obręczy ZTTO od 5 miesięcy i są one niezawodne. Wyjąłem bębenek i nie podobał mi się użyty smar, więc zmieniłem go na smar DT Swiss.
On je chwalił, dwóch innych (teraz trzeci) już kupiło zestaw w mojej grupie rowerowej. Za tę cenę będą moim zapasowym zestawem kół, jeśli coś stanie się z moimi karbonowymi obręczami.

#24 ·
Czy to piasty Pawl czy piasty zapadkowe w stylu DT, Ali często miesza i dopasowuje terminy

Edytować

Sprawdziłem moje koła ztto i mam zestaw DR390 27,5 cala i tak, są w stylu DT, moje przyszły z pierścieniami o niskim zazębieniu, więc założyłem pierścienie 54T.
Jak długo je masz? Jak się sprawują? Zgaduję, że użyłeś ZTTO 54t?

#28 ·
To są zestawy kół, więc możesz sprawdzić modele piast, ale nie kupię już sh*tmano

MT410 być może....
Żaden z nich nie jest zestawem kół Shimano, z wyjątkiem MT500. MT520 i MT420 to hamulce.... Być może kupiłeś chińskie podróbki? :p

MT500 to zestaw kół w cenie 150 USD, najtańszy, jaki produkuje Shimano. Widziałem je w sprzedaży za mniej niż 100 USD za parę. Używa piast na poziomie MT4xx/5xx (nie są one dokładnie równoważne). Więc nie jestem pewien, co daje ci to porównanie, poza tym, że uważasz, że droższe koła ZTTO są lepsze? Nie bronię tutaj Shimano jako świetnych kół - nie są. Po prostu muszę zachować tutaj poprawne informacje, ponieważ ludzie mogą (lub nie) kupować ZTTO na podstawie tego, co ludzie tutaj mówią.

#30 ·
Liczby naprawione

Jeśli chodzi o subiektywny aspekt mnie i moich grubych przyjaciół niszczących koła Shimano, to tylko dowód na to, że koła Shimano nie są odpowiednie dla ciężkich rowerzystów. Tutaj w Aus koła Shimano są O WIELE droższe niż ztto.

trwałość ztto, czas pokaże
Zwykłe osie piast Shimano są zdecydowanie po słabszej stronie rzeczy. Chodzi mi o to, że dlatego narodził się cały przemysł piast na rynku wtórnym.
SLX/XT/XTR sylence ups to inne zwierzę. Dużo lepiej zbudowane, jednak mają własne problemy z mechanizmem napędowym (chociaż mój SLX wciąż działa dobrze).

Australia. cóż, to twoja wina. :p Tak, w zależności od tego, gdzie mieszkasz, twoja perspektywa będzie bardzo inna.

#32 ·
#46 ·
Żeby być na bieżąco

Powiązane pytanie? Jak duży jest dystans, zanim zatwierdzisz zestaw kół? A może sprowadziłbyś to do godzin użytkowania?

Osobiście, JEŚLI osiągnie 3000 km bez problemów, z przyjemnością poleciłbym zestaw, np. Hope Pro 4
Myślę, że są 2 kategorie. 1 to podstawowa wydajność (czy działają, nie pękają, nie wyginają się, szprychy się nie luzują itp.). Zazwyczaj można to ustalić po krótkiej jeździe.

Ale jest też perspektywa długoterminowa. Oczekuje się, że koła wytrzymają ponad 10000 km. Pomijając wypadek, tak naprawdę nigdy nie powinny się zepsuć. Więc po prostu musisz na nich jeździć i zobaczyć, czy coś się wydarzy.

Przykład: mój SLX m7100 "sylence". Nie znam już dokładnej liczby km, ale to kilka tysięcy i są świetne... ale WIEMY, że są podatne na awarie. Wiemy również od wielu innych osób, że obręcze Raceface ARC są również podatne na wgniecenia i wgniecenia. Więc chociaż moje doświadczenie jest idealne, niekoniecznie mógłbym je polecić, zwłaszcza piastę, która jest tak naprawdę tylko tykającą bombą zegarową.

W samym tym wątku jest wystarczająco dużo negatywnych doświadczeń z ZTTO (i wiele historii o uszkodzonych sprzęgłach w piastach online), że umieściłbym Twoje doświadczenie w tej samej kategorii co mój SLX. Mogą być idealne na zawsze, albo po prostu miałeś szczęście. Za wcześnie, żeby to powiedzieć.

W przeciwieństwie do tego, mam również Hope Pro 4 i chociaż nie przejechałem na nich nawet 1000 km, jest tak niewiele zgłoszeń losowych awarii, że polecam je w 100%.

Moje koła szosowe z piastą DT pawl są pośrodku. Uszczelka wolnobiegu jest do bani i czasami "łapie" zapadki pod obciążeniem i słyszysz pęknięcie, gdy osadzają się w zębach. Ale dopóki pilnujesz sprzęgła i regularnie je smarujesz, jest w porządku. Więc.. Polecam, ale nie tak mocno jak nadzieję.

Dziwnie, z moimi wszystkimi rzeczami DT, nie mam wersji z zapadką. Mój przyjaciel ma jeden z lat 90-tych, który wciąż działa.

#49 ·
Nie chcieli mi zwrócić żadnej gotówki, powiedzieli, że Aliexpress kontroluje ceny. Brzmi to dla mnie jak bzdura, ale nie wiem. W każdym razie otrzymałem dziś koła. Szczotkowane obręcze mają świetne wykończenie, piasty wyglądają znakomicie i również ładnie się obracają. Było kilka zadrapań i otarć, ale nic poważnego. Jedynym bezpośrednim minusem jest to, że są bardzo ciężkie. Zobaczymy, jak się sprawdzą, gdy zacznę je na łatwiejszych trasach i przejdę do trudniejszych rzeczy, gdy nabiorę do nich zaufania. Ale z 32 szprychami jestem dość pewien, że będą solidne, przynajmniej bardziej niż 28H Niners, na których jeździłem wcześniej. To są wagi z zaworami Bucklos.

Attachments

#50 ·
Nie zwrócili mi żadnej gotówki, powiedzieli, że Aliexpress kontroluje ceny. Brzmi jak bzdura, ale nie wiem.

W każdym razie otrzymałem dziś koła. Szczotkowane obręcze mają świetne wykończenie, piasty wyglądają znakomicie i również ładnie się obracają. Było kilka wgnieceń i zadrapań, ale nic poważnego. Jedynym bezpośrednim minusem jest to, że są bardzo ciężkie. Zobaczymy, jak się sprawdzą, gdy zacznę je na łatwiejszych szlakach i przejdę do trudniejszych rzeczy, gdy nabiorę do nich zaufania. Ale z 32 szprychami jestem pewien, że będą solidne, przynajmniej bardziej niż 28H Niners, na których jeździłem wcześniej. To są wagi z zaworami Bucklos.
Czy były reklamowane jako tak ciężkie? Koła czołgów :)

#51 ·
Jestem po prostu podekscytowany, że mam piasty PURPLE z zapadką 36t w budżecie

#52 ·
Reklama mówiła 2055g (bez zaworów), więc 2220g z zaworami to trochę więcej niż podano

Tani-Lekki-Mocny - Wybierz 2

Zawsze wybieram Tani i Mocny (i Ciężki)

Cieszę się, że mam piasty PURPLE z zapadką 36t w budżecie
Ach, to nie jest takie straszne. Myślałem, że mogą być reklamowane jako lekkie.

Większość kół "markowych" również kłamie na temat wagi. To wieloletnia tradycja.

Dla porównania moje koła 29er DT m1900 30mm były w zakresie 2000g.

#55 ·
Jak się na razie trzyma? Sam chcę kupić DR390 :)
Trzymają się dobrze. Piasta wczoraj raz przeskoczyła, ale to dość rzadkie. Mówiąc to, wyobrażam sobie, że zapadnie będzie punktem awarii w przyszłości.

• Like
Reactions: CrozCountry