Mam sztycę Fox Transfer 175 mm, która w pełni pasuje do ramy w rozmiarze medium, więc Twoja OneUp powinna zrobić to samo.Myślę, że spróbuję wcisnąć sztycę 210 Oneup w moją nadchodzącą ramę w rozmiarze medium. Demo Spur, na którym jeździłem tydzień temu, miało 180 i nie było wciśnięte do kołnierza, żebym mógł uzyskać odpowiednie wyprostowanie nogi. Zobaczymy 🤞🏻
Czy offset 3 mm to właściwa tarcza łańcuchowa dla Spur?
Tak, dając linię łańcucha 52 mm.Czy offset 3 mm to właściwa zębatka do Spur?
Prawdopodobnie istnieje inne forum dla tego, ale krótka odpowiedź brzmi "prawdopodobnie?". Zauważyłem różnicę, ale czy była ona rzeczywista, nie wiem. Po prostu wydawało się, że stawia mniejszy opór. Co wiem na pewno, to że zużycie opony z dual compound było lepsze.Czy ktoś porównywał oponę 2,4" rekon dual compound z oponą 3c max terra compound jako oponę tylną? Czy dual compound toczy się zauważalnie szybciej?
Sprawdziłem prześwit i nie ma problemu.Technicznie rzecz biorąc, może by pasowało, ale nie mogłem nawet wsunąć pojedynczej kartki papieru między ramę a amortyzator, w tylnym trójkącie.
Osobiście chciałbym kilka milimetrów prześwitu, zwłaszcza z elastycznymi widełkami; ale każdy ma swoje.
Jak podoba ci się twój amortyzator powietrzny cc DBil?
Zamówiłem cewkę ILDla tych z was, którzy dyskutują o dopasowaniu CCDB inline do ramy Spur, CC wypuściło zaktualizowane modele Inline powietrzne i sprężynowe, które mają lepsze prześwity. W komunikacie prasowym faktycznie prezentują Spura.
![]()
Kto jako pierwszy wypróbuje nową cewkę IL?
Niesamowite. Nie mogę się doczekać, aż usłyszę raport z jazdy. Mój poprzedni rower to Evil Offering z Push 11.6, człowieku, to był fantastyczny amortyzator, podobała mi się nawet trakcja podczas wspinaczki.Zamówiłem IL Coil![]()
Mój rower powinien dotrzeć jutro. Prawdopodobnie natychmiast wyciągnę puszkę powietrzną, więc mogę nie być w stanie przedstawić wielu raportów porównawczych.Niesamowite. Nie mogę się doczekać, aż usłyszę raport z jazdy. Mój poprzedni rower to Evil Offering z Push 11.6, człowieku, to był fantastyczny amortyzator, podobała mi się nawet trakcja podczas wspinaczki.
Naprawdę zainteresowany odpowiedzią na to. RS wydaje się mieć tak wiele rzeczy dopracowanych, a jednak wciąż słyszę o luzach w tulejach i to brzmi jak koszmar.Jak wszyscy nowi właściciele Spur czują się w stosunku do Sida? Czy Rockshox naprawił problemy z tulejami?
W końcu mogę dodać drugi rower do stajni i od lat mam na oku Spur. Prawdopodobnie dostanę wersję Deore i wolałbym po prostu jeździć na niej w standardzie, podczas gdy będę nadal ulepszał mojego Sentinela.
Myślę, że większość ludzi będzie jeździć na oponach 2,3-2,4" na Spurze, a obręcz 27 mm powinna się do tego nadawać. Poważnie wątpię, żebyś miał jakąkolwiek korzyść z przejścia na obręcz 30 mm w porównaniu do tego, co już masz.Mam Spur GX z obręczami Stan's Arch Team 25 mm. Nie jestem zadowolony z zazębienia i kupiłem Nobl TR32 (27/26 mm) z ładniejszą piastą. To było prawie dwa lata temu i nigdy nie zdążyłem ich wyjąć z pudełka - miałem duży wypadek z kilkoma dużymi, ważnymi złamaniami kości w moim większym rowerze, gdy tylko dotarły obręcze. W końcu mogę znowu jeździć i widzę, że konstrukcja Fox w Spurze jest dostarczana z obręczami 30 mm. Czy dla tych, którzy przechodzą na koła 30 mm, szersza średnica wewnętrzna jest zauważalną korzyścią dla sposobu, w jaki jeździsz swoim Spurem? Zawsze będę miał większy rower na większe/bardziej techniczne dni. Ważę 200 funtów rtr (kiedy schudnę po kontuzji!). Zawsze mogę sprzedać Nobl's, zanim ich użyję.
Możesz albo dodać więcej kompresji przy niskiej prędkości, albo zmniejszyć objętość komory ujemnej. Wiele amortyzatorów robi to pierwsze, mam Deluxe Ultimate z Lock, Trail i Open, pozycja Trail po prostu dodaje więcej LSC i usztywnia zawieszenie. Większość amortyzatorów nie ma regulowanych ujemnych komór powietrznych, jest to możliwe, ale musiałbyś zapytać kogoś, kto przebudowuje amortyzatory o tę możliwość. Zmniejszy to podatność na małe nierówności i sprawi, że jazda na rowerze będzie bardziej wymagająca, a także uzyskasz twardszy top-out. IMO Spur bardzo dobrze pedałuje, więc po prostu poszukałbym amortyzatora, który ma dodatkowe ustawienie LSC, takie jak Deluxe.Naprawdę zainteresowany odpowiedzią na to. RS wydaje się mieć tak wiele rzeczy dopracowanych, a jednak wciąż słyszę o luzach w tulejach, co brzmi jak koszmar.
Pytanie do mas, czy można dostroić tylny amortyzator, aby zapewniał większe wsparcie od góry? Trochę jakby mieć wyższy anti-squat? Tak naprawdę nie rozumiem niuansów strojenia/projektowania zawieszenia, ale porównuję Spur i Top Fuel i naprawdę podoba mi się efektywność pedałowania Treka, ale Spur jest po prostu tak niesamowity wszędzie indziej (i może jest wystarczająco wydajny?).
Chciałbym go mieć jako rower wyścigowy XCM, a także rower codzienny do wszystkich rodzajów szlaków.
WIELKI fan 30 mm wewnętrznych, nawet z oponami XC/Trail. Po przejściu z 24 mm na 30,5 mm, poprawa trakcji i kontroli była zauważalna... ale w grę wchodzi wiele innych zmiennych, wyniki mogą się różnić.Dla tych, którzy przechodzą na koła 30 mm, czy szersza średnica wewnętrzna jest zauważalną korzyścią dla sposobu, w jaki jeździsz swoim Spurem?
Wygląda na to, że usunęli opcję zakupu ze swojej strony internetowej, a nawet usunęli wszystkie ceny. Teraz widzę tylko przycisk "znajdź dealera". Zastanawiam się, czy w ten sposób dają dealerom pewną elastyczność w dostosowywaniu cen.Przejście może nie obniżyć ceny na swojej stronie dla konsumentów, ale przypuszczam, że dealerzy otrzymają dodatkowe rabaty, więc w efekcie będą w promocji.