Wygląda na to, że może być za krótki. Mój Yeti z XT 12 spd przyszedł od sprzedawcy ustawiony za krótko. Nie myślałem o tym, ponieważ zwykłem ustawiać łańcuch tak krótko, jak to możliwe, z przerzutką naprawdę rozciągniętą na najniższym biegu. Ale spadał łańcuch na największej zębatce i nie mogłem dopasować tej regulacji B do linii. Okazało się, że były dwa problemy. Jednym z nich było to, że źle zamontowali przerzutkę, ten mały kawałek, który się obraca i ma mały dodatkowy zaczep na śrubę B, nie był na swoim miejscu. Śruba B uderzała zamiast tego bezpośrednio w zaczep wieszaka ramy. Naprawiłem to i wciąż nie mogłem dopasować napięcia do znaku. Następnie sprawdziłem długość łańcucha, ostatecznie wymieniłem łańcuch i zrobiłem go po długiej stronie. Na najwyższym biegu (najmniejsza zębatka) mój łańcuch znajduje się 4 mm od gumowego zderzaka w pobliżu górnego punktu obrotu wózka. Twój wciąż ma dużo miejsca. Nie byłem do tego przyzwyczajony, ale dlatego umieścili tam ten zderzak. Potem żadnych problemów, przerzuca świetnie.