Mountain Bike Reviews Forum banner
41 - 60 of 99 Posts
Mocowanie na pasku, które jest dostarczane z CR1000

@Mole
Dzięki!

> Mocowanie na pasku, które jest dostarczane z CR1000, to jedyna
> opcja, o której wiem, dla świateł Ravemen, która działałaby
> z konfiguracją Twojej kierownicy.
> Z czego dokładnie nie jesteś "całkowicie zadowolony" w mocowaniu?

Mocowanie na pasku działa, ale czuję, że muszę je lekko wyregulować za każdym razem, gdy zaczynam jeździć. Podczas jazdy powoli ponownie zmienia kąt. Nie wtedy, gdy jadę po gładkiej powierzchni, ale kiedy wjeżdżam i zjeżdżam z obniżonych chodników, po pęknięciach i dziurach w drodze i podobnych sytuacjach. To tylko odrobina przy każdym wstrząsie, ale po 10 minutach czuję, że muszę ponownie wyregulować kąt światła. Nie jeżdżę agresywnie, ale ponieważ nie mam przedniego zawieszenia, przypuszczam, że występują wibracje i wstrząsy, które powodują drżenie kierownicy.

Zawieszenie na o-ringach

@MRMOLE

> EDYCJA: Czy to zadziała z mocowaniem przednim,
> które pokazałeś kilka postów wcześniej?

Tak, to działa. Miałem na tym moją (ciężką) latarkę Mezzol. Ale podobało mi się mocowanie do kierownicy, ponieważ mogę szybko wsunąć i wysunąć światło.

Najbardziej zauważalną rzeczą, jaką zauważyłem w ostatnim czasie, jest to, że o wiele lepiej dogaduję się z przyciskiem trybu przy częstszym użytkowaniu.
Mole
Mole - dzięki za Twoją recenzję(e). Interesuje mnie to światło, ale ta sprawa z trybem mnie dobija... to jeden z powodów, dla których myślałem o ulepszeniu z mojej konfiguracji latarki. Zmiana trybów w latarkach jest już uciążliwa. A w tej chwili mam do czynienia tylko z niskim-średnim-wysokim. 6 trybów! To szaleństwo.

Nie mogę uwierzyć, że to nie jest jakoś programowalne...

Discussion starter · #45 ·
Mole - dzięki za Twoją recenzję(e). Jestem zainteresowany tym światłem, ale tryb mnie dobija... to jeden z powodów, dla których myślałem o ulepszeniu z mojego zestawu latarki. Zmiana trybów w latarkach jest już uciążliwa. A teraz mam do czynienia tylko z niskim-średnim-wysokim. 6 trybów! To szaleństwo.

Nie mogę uwierzyć, że nie da się tego jakoś zaprogramować...
Przeważnie zostawiam mój CR1000 w trzecim najwyższym ustawieniu, więc radzę sobie z tym tak jak jest, ale program interfejsu użytkownika jest zdecydowanie moją najmniej ulubioną funkcją CR1000. Wolałbym tryby błysku w osobnym programie lub funkcję podwójnego kliknięcia do wysokiego i z powrotem, a nawet mniej trybów jak w moim LR800 (wysoki/średni/niski/błysk), gdzie mogę po prostu dwukrotnie kliknąć, aby przełączać się między wysokim i niskim. Widziałem negatywne komentarze w niektórych innych recenzjach CR1000 na temat programu interfejsu użytkownika, więc mam nadzieję, że Ravemen zrobi coś, aby ułatwić nawigację w przyszłości.
Mole

@MRMOLE - dzięki za recenzję! Była pomocna, ale jeszcze jedno pytanie, jeśli mogę. Czy próbowałeś zainstalować go pod kierownicą? Planuję umieścić światło pod kierownicą (nie ma miejsca na górze), zamiast konwoju s21 z domowym mocowaniem. CR1000 na sztywnym mocowaniu, takim jak ABM05, wydaje się idealny - ale nie jestem pewien, jakie będzie światło odwróconego reflektora, biorąc pod uwagę cechy obiektywu

Discussion starter · #47 ·
@MRMOLE -
Czy próbowałeś zainstalować go pod kierownicą?
Planuję umieścić światło pod kierownicą (nie ma miejsca na górze), zamiast konwoju s21 z domowej roboty mocowaniem.
CR1000 na sztywnym mocowaniu, takim jak ABM05, wydaje się idealny - ale nie jestem pewien, jakie będzie światło odwróconego reflektora, biorąc pod uwagę cechy soczewki
Nie próbowałem tego, ale spróbuję i dam znać następnym razem, gdy wyjdę (pogoda zapowiada się niepewnie przez kilka najbliższych nocy). Nie spodziewam się, że będzie działać zbyt dobrze, ale łatwo to sprawdzić z ciekawości. Ravemens LR800/500 mają wiązkę w kształcie elipsy + boczny przycisk trybu i dobrze sprawdzą się pod kierownicą, ale niestety mają mniejsze baterie i dość krótkie czasy pracy, chyba że są zasilane z zewnętrznego źródła zasilania. Ravemen produkuje również uchwyt pod kierownicę, który mocuje się za pomocą gumowego o-ringu, ale potrzebujesz jakiegoś mocowania Gopro i nie wiem, jak stabilne są te mocowania. Dam znać, jak działa odwrócona wiązka w kształcie litery T.
Mole

Ravemen CR1000

Nie próbowałem tego, ale spróbuję i dam znać następnym razem, gdy wyjdę (pogoda zapowiada się niepewnie przez kilka następnych nocy). Nie spodziewam się, że będzie działać zbyt dobrze, ale łatwo spróbować z ciekawości. Ravemens LR800/500 mają eliptyczny kształt wiązki + boczny przycisk trybu i dobrze sprawdziłyby się pod kierownicą, ale niestety mają mniejsze baterie i dość krótki czas pracy, chyba że są zasilane z zewnętrznego źródła zasilania. Ravemen produkuje również uchwyt pod kierownicę, który mocuje się za pomocą gumowego o-ringu, ale potrzebny byłby jakiś uchwyt Gopro i nie wiem, jak stabilne są te uchwyty. Dam znać, jak działa wiązka w kształcie odwróconej litery T.
Mole
Przygotowuję się do zamówienia Ravemen CR1000 do mocowania na kasku/tylko MTB. Nie mogę nigdzie znaleźć mocowania do kasku!!! Jakieś inne opcje? Naprawdę podobają mi się te wszystkie w jednym światła rowerowe... Używam teraz Ituo Wiz-XP3 na kasku, mój ulubiony, ale nie potrzebuję go, gdy jeżdżę z moją grupową jazdą w poniedziałkowe wieczory. Mam uchwyt Vancbiker go-pro na Wiz-XP3 i naprawdę podoba mi się jakość.

Dzięki za wszystkie wspaniałe informacje, które przekazujecie przez te wszystkie lata!!

https://velosiped.com/tovary/aksesu...suari/svtlo/trimach-perednogo-svitla-na-sholom-ravemen-ahm01-6970232530177.html

LBS pełen bzdur
Nazwa modelu Ravemen AHM01

Przygotowuję się do zamówienia Ravemen CR1000 do mocowania na kasku/tylko MTB. Nie mogę nigdzie znaleźć mocowania na kask!!! Jakieś inne opcje? Naprawdę podobają mi się te uniwersalne światła rowerowe... Używam teraz Ituo Wiz-XP3 na kasku, mój ulubiony, ale nie potrzebuję go, gdy jeżdżę z moją grupą w poniedziałkowe wieczory.

Dzięki za wszystkie wspaniałe informacje, które przekazujecie przez te wszystkie lata!!

Discussion starter · #50 ·
@MRMOLE -

Czy próbowałeś zainstalować go pod kierownicą?
Przepraszam, zapomniałem o tym wszystkim. W każdym razie miałem okazję wypróbować CR1000 do góry nogami dzisiaj wieczorem, ale było dość źle. Umieszczenie górnej części belki "T" na dole dawało zbyt dużo światła wokół przedniego koła, a jeśli ustawiłeś wiązkę tak, że światło na pierwszym planie nie było przytłaczające, istniała duża ciemna/nieoświetlona luka między górną częścią "T" a przednim kołem.
Mole

Discussion starter · #51 ·
@MRMOLE - Czy próbowałeś zainstalować go pod kierownicą?
To ustawienie (uchwyt na kierownicę Gloworm i adapter Gopro, silikonowe o-ringi Gemini, adapter do latarki Gopro z amazon) działa, ale jest drogie (około 35 $). Użycie pilota byłoby prawdopodobnie konieczne w tym ustawieniu. Następne ustawienie (podwójny uchwyt QR) kosztowało tylko około 5 $, ale ostatnio nie widziałem go na Amazon. Prześwit górnej rury może stanowić problem w zależności od orientacji wysokości kierownicy do górnej rury, ponieważ pionowe celowanie dyktuje pozycję montażu.
Mole

Test skupionej wiązki światła

Jestem zadowolony ze swojej lampy Ravemen CR1000, ale wciąż nie tak bardzo z mocowaniem na gumowym pasku (ABM03).

Zamówiłem ABM01 i ABM05, aby sprawdzić, czy można je zamontować stabilniej na mojej nieregularnej kierownicy Canyon CP04.

Ostatnio pomyślałem, że wąska, skupiona wiązka światła blisko ziemi może dać długą, smukłą wiązkę, która jest bardziej użyteczna niż szeroka wiązka CR1000.

Bardziej interesują mnie dziury na 30 metrów (100 stóp) bezpośrednio przede mną niż oświetlanie drzew po bokach, gdzie mogą czaić się tygrysy szablozębne.

Dlatego tymczasowo dodałem Lumintop GT Micro "Superthrower" w pobliżu przedniej osi.

Wynik był rozczarowujący. Działa, ale CR1000 jest po prostu bardziej przydatny, a dodanie skupionej wiązki do CR1000 nie dodaje dużej wartości.

W tym filmie widać, kiedy włączam CR1000 mniej więcej w połowie filmu.

Pomimo tego wszystkiego, jeszcze nie rezygnuję z tego pomysłu...

Image

Image

Image

Image

Attachments

Zniżki, które nie są zniżkami

Normalna cena za Ravemen CR1000 wynosiła 69,95 $ w ciągu ostatnich kilku tygodni.

Ten sklep pokazuje "było 79,90 $" i "teraz 69,90 $".

Nie jestem pod wrażeniem...

Image

Kiedy kupiłem swój kilka tygodni temu, zapłaciłem faktycznie 56 $, używając prostego kuponu ("zapisz się do naszego newslettera i otrzymaj 20% zniżki na pierwszy zakup").

Image

Attachments

Discussion starter · #57 ·
Normalna cena za Ravemen CR1000 wynosiła 69,95 $ w ciągu ostatnich kilku tygodni.

Ten sklep pokazuje "było 79,90 $" i "teraz 69,90 $".

Nie jestem pod wrażeniem...

Image

Kiedy kupiłem swój kilka tygodni temu, zapłaciłem 56 $ używając prostego kuponu ("zapisz się do naszego newslettera i otrzymaj 20% zniżki na pierwszy zakup").

Image
Tak, zauważyłem, że nie wszystkie ich regularne ceny katalogowe pasowały do ​​cen detalicznych Ravemena, ale wszystkie wymienione ceny z rabatem (od których obliczane jest dodatkowe 20%) były równe lub niższe niż lista Ravemena. Kiedy dodasz przedmiot do karty, zostanie odjęte kolejne 20%, więc CR1000 kończy się na 56 $, tak jak zapłaciłeś i to najlepsza cena, jaką do tej pory widziałem za to światło.
Mole

Podoba mi się, ale moja karbonowa kierownica (Canyon CP04) nie jest do końca okrągła. Jest raczej owalna z krawędzią z tyłu. W kierunku zewnętrznych stron są bardziej zaokrąglone, ale tylko około 23 mm średnicy.

Jakieś rekomendacje, co mógłbym zrobić?

1939528
Witaj Andy,

Nie wiem, czy wybrałeś już odpowiedni uchwyt, czy nie, ale myślę, że mam sugestię dla kierownic o owalnym kształcie aero, możesz użyć mocowania takiego jak to:

1939529

A następnie połączone z oficjalnym adapterem Ravemen GoPro, takim jak ten:

1939531

Możesz również zdecydować się na użycie mniejszej śruby do zabezpieczenia mocowania GoPro zamiast dużej śruby motylkowej dostarczonej przez Ravemen, aby uzyskać bardziej schludny wygląd. Adapter RaceWare powyżej powinien to zawierać.

Mówiąc o RaceWare, są one dość drogie, ale nie mogę znaleźć kierownicy aero nigdzie indziej. Ogólnie rzecz biorąc, jest to firma zajmująca się drukiem 3D, a mocowanie kierownicy aero powyżej to w zasadzie wydruk nylonowy SLS/MJF, więc powinno być wystarczająco mocne i stabilne.

Dzięki za recenzję Mole. Optyka tej lampy jest bardzo interesująca i czekam na Twoją recenzję Astrolux BL02 i jak się ma do niej. W międzyczasie będę siedział w domu i kręcił kciukami, czekając na zakończenie tego głupiego lockdownu pandemicznego:cry:

41 - 60 of 99 Posts