Mountain Bike Reviews Forum banner

Buty Pearl Izumi X-Alp Flow Pop Flat z podeszwą i BOA

6.6K views 5 replies 3 participants last post by  Picowatt  
#1 ·
#2 ·
Wyglądają naprawdę interesująco, nie jestem wielkim fanem Boa, ale te wyglądają elegancko i lekko, jestem ciekaw, jak sztywne są w porównaniu do moich Clans.

Czy ktoś ma już zestaw?

#4 ·
Wyglądają naprawdę interesująco, nie jestem wielkim fanem Boa, ale wyglądają elegancko i lekko, jestem ciekaw, jak sztywne są w porównaniu do moich Clans.

Czy ktoś już ma ten zestaw?
Nawet nie widziałem butów Clan na żywo, więc nie mogę bezpośrednio porównać. Dużo z tego, co wspomniał TRAX powyżej, jest prawdą. Flow Pop to lżejsza wersja, więc nie mają nylonowego trzonka w podeszwie, aby je usztywnić. Ale ponieważ jest to jednoczęściowa, solidna gumowa podstawa, są dość sztywne. Zazwyczaj noszę rozmiar 13 i wybrałem rozmiar 48 euro. Na razie zostawiłem wkładkę, ale dodam warstwę pianki EPA o grubości 2 mm (kupiłem dużą rolkę i wyciąłem własne dodatki do wkładek, aby buty pasowały tak, jak chcę).

#3 ·
Mam około 5 przejazdów na X-Alp Launch. Zazwyczaj pasuje mi US13, a 48 jest dość wygodny. Podoba mi się elegancki, cienki design.

Zamieniłem wkładki na D30 z moich RC, o wiele, wiele lepiej. BOA działa całkiem dobrze, ale większość dokręcania odbywa się na górnych 2 pętlach. Musisz pracować z dolnymi sznurowadłami podczas dokręcania, aby dolne 2 pętle były dopasowane, to nie problem.

Ochrona palców jest nieco powyżej średniej, nie do końca na poziomie 2FO, mniej więcej jak Freeride Pro.

Powiedziałbym, że nieco sztywniejsze lub podobne do Freeride Pro lub RC Livewire. Nie jeździłem na Clans.

Wreszcie przyczepność. Guma dobrze się trzyma długich pinów na One Up Aluminum. Czujesz zablokowanie z niewielką ilością luzu. Miałem jedno lekkie poślizgnięcie pedału podczas swobodnej jazdy i uderzyłem w przyzwoity garb, to rzadkość na gumie 5.10 (prawdopodobnie moja wina, ale zauważyłem to).

Hike a Bike No Bueno, mniej więcej jak inne platformy, które nie mają innego chwytu w okolicy palców.

Zbyt wcześnie, aby zobaczyć, jak trzyma się guma. Ciekawy, co się stanie w mokrych i zimniejszych warunkach.