Czy ktoś prał Camelbak w pralce? Jeśli tak, czy się udało? Jakie ustawienie?
Dzięki
Dzięki
Ja też. Będziesz zaskoczony, jak dużo lepiej wyglądają (i pachną).Zastrzeżenia: Jeśli używasz pralki z mieszadłem, będziesz musiał coś zrobić z paskami, ponieważ czasami wpadają one w mieszadło i powodują naprężenia na materiale, jeśli są zbyt mocno owinięte.Pamiętaj, aby najpierw wyjąć telefon komórkowy. Nie pytaj mnie, skąd to wiem.Piorę swoje w pralce od lat, bez żadnych problemów, są dobrze wykonane.
That's how you wash the inside, especially if you are carrying empties.Wait you are suppose to wash with soap and water, I thought we were suppose to use alcohol.
Wyprałem w pralce 15-letni plecak Camelbak Mule. Wyglądał prawie jak nowy. Po prostu upewnij się, że powiesisz go do wyschnięcia. Wyglądał tak świeżo, że zapomniałem, że ma żółte wykończenia. I byłem tak pod wrażeniem wyników, że około rok temu zamieściłem tutaj zdjęcie. Wygrzebię je później dla Twojej przyjemności oglądania.![]()
Jak obiecałem. Oto zdjęcie po tym, jak wyprałem go po długich 15 latach brudnego użytkowania. Po praniu wygląda jak nowy. Usuń wszystko, wypierz i powieś do wyschnięcia, bez problemów.Dzięki za wskazówki, zwłaszcza dotyczące pasków i worka na delikatne rzeczy. Spróbuję i zamieszczę odpowiedź. Szczęśliwego Nowego Roku.
:lol::lol::lol::lol:Oczywiście można prać plecak w pralce. Przed praniem należy usunąć całą zawartość (w tym pęcherz).Ustawienie zimne/delikatne i NIE SUSZYĆ!
Kiedyś wysuszyłem kilka ubrań kolarskich i skurczyły się do tego stopnia, że stały się dla mnie bezużyteczne. Teraz po prostu wszystko wieszam do wyschnięcia. To sprawia, że szybko schnie i właśnie to robi.FWIW: Suszę moje. Suszę również koszulki kolarskie, spodenki, skarpetki, rękawiczki itp. Nie miałem z tym żadnych problemów.
Cóż, nie można się z tym spierać, mając taką wiedzę w tej kwestii, prawda?Moja żona przez wiele lat była inżynierem ds. projektowania i produkcji odzieży, ma tytuł magistra w tej dziedzinie i rutynowo wkłada większość swoich rzeczy rowerowych do suszarki.
to jest po prostu zwariowane... w dobry sposób.When I wash such things, it goes in a mesh ditty bag to contain all the goofy parts and loose ends.