Mountain Bike Reviews Forum banner

KONA lub Marin

12K views 25 replies 12 participants last post by  Tristan Wolf  
#1 ·
Kupuję nowy hardtail i potrzebuję rady. Oba te rowery mają 1x i podobną geometrię. Ale patrzę na KONA honzo al i Marin nail trail 6. Myśli? Podoba mi się, że KONA jest wyposażona w sztycę regulowaną

#5 ·
Honzo ma widelec 120 mm i bardziej nadaje się do jazdy typu trail. Nail Trail jest nieco bardziej XC (myślę, że widelec 100 mm) i ma dłuższe tylne widełki. Honzo ma większe opony w standardzie do agresywnej jazdy, Nail Trail to rodzaj granicy między XC a jazdą trailową. Zależy to chyba od twoich preferencji.

#11 ·
Czy na pewno chcesz aluminiowego hardtaila? Jeśli nie, możesz również rozejrzeć się za Marin Pine Mountain. Wygląda na to, że byłby w Twoim budżecie i byłby również 27,5+ jak Salsa, Timberjack. Ale stalowy.

Wysłane z mojego Nexus 6P za pomocą Tapatalk

#12 ·
Jechałem z 29 timberjack, nie sądzę, żebym chciał + opony, ponieważ lubię 29x2 na niner i myślę, że 29x2,5 lepiej pasowałoby do mojego stylu i terenu. Jeździłem ostatnio na honzo i uwielbiałem rozmiar opon.

#14 ·
Chciałem jechać na 29 timberjack, nie sądzę, żebym chciał + opony, ponieważ podoba mi się 29x2 na ninerze i myślę, że 29x2.5 lepiej pasowałoby do mojego stylu i terenu. Jeździłem ostatnio na honzo i uwielbiałem rozmiar opony.
Timberjack może być używany zarówno z 27,5x3, jak i 29x2,5.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

#15 ·
Też bym wybrał TJ. Z czasem możesz docenić szerokie felgi i opony. Może po demo. Czasami trudno jest dokonać dobrej oceny bez faktycznego czasu spędzonego za kierownicą.

#16 ·
Ostatnio jeździłem na rowerze z oponami w rozmiarze + i chociaż były wygodne, po prostu nie sądzę, żeby mi się podobały na dłuższą metę. Może kupię zestaw do wymiany... ale przez większość czasu chciałbym mieć 29-calowe

#21 ·
Rowery Kona są bardzo niezawodne i dobrze dopasowane. Wybrałbym Kona. Rowery Marin też są ładne, ale i tak wybrałbym Kona.

Save
You have insufficient privileges to reply here.