Rozważam zwiększenie skoku amortyzacji w moim widelcu Fox 36 29 cali z 2021 roku z fabrycznych 160 mm do maksymalnych 170 mm. Uwielbiam ten widelec w obecnej postaci, ale chciałbym uzyskać dodatkowe 10 mm skoku bez zauważalnego zwiększenia elastyczności i uzyskać nieco bardziej płaski kąt główki ramy w moim Specialized Enduro z 2018 roku, na którym jest zamontowany.
Kilka dodatkowych informacji: ważę około 145 funtów w pełni wyposażony, używam tego roweru do mojego wszechstronnego roweru trail/all-mountain, zabieram go kilka razy w roku do parków rowerowych i jeżdżę na nim tak ciężko, jak tylko mogę. Jeżdżę dużo pod górę na tym rowerze, więc staram się utrzymać niską wagę tak bardzo, jak to możliwe.
Moje opcje to:
1. Zostaw widelec w obecnej postaci, na 160 mm i po prostu się nim ciesz
2. Zwiększ skok do 170 mm, zmieniając sprężynę powietrzną
3. Kup Fox 38 ze skokiem 170 mm
Chciałbym usłyszeć wasze doświadczenia lub przemyślenia, aby uzyskać dane, które pomogą mi podjąć decyzję.
Dziękuję z góry.
Kilka dodatkowych informacji: ważę około 145 funtów w pełni wyposażony, używam tego roweru do mojego wszechstronnego roweru trail/all-mountain, zabieram go kilka razy w roku do parków rowerowych i jeżdżę na nim tak ciężko, jak tylko mogę. Jeżdżę dużo pod górę na tym rowerze, więc staram się utrzymać niską wagę tak bardzo, jak to możliwe.
Moje opcje to:
1. Zostaw widelec w obecnej postaci, na 160 mm i po prostu się nim ciesz
2. Zwiększ skok do 170 mm, zmieniając sprężynę powietrzną
3. Kup Fox 38 ze skokiem 170 mm
Chciałbym usłyszeć wasze doświadczenia lub przemyślenia, aby uzyskać dane, które pomogą mi podjąć decyzję.
Dziękuję z góry.