Czy jest jakiś powód, o którym nie myślę, dla którego nie mogę użyć nakrętki rozprężnej, takiej jak te używane w karbonowych rurach sterowych, do widelca amortyzowanego?
Dzięki za wszelkie pomysły.
Tak, możesz ich używać na dowolnym widelcu. Co więcej, po zakończeniu regulacji zestawu słuchawkowego pozbądź się całego ekspandera/nasadki/śruby. Teraz Twój rower wygląda albo bardzo fajnie, albo okropnie, w zależności od tego, z kim rozmawiasz.Smedley said:Czy jest jakiś powód, o którym nie myślę, dla którego nie mogę użyć nakrętki rozprężnej, takiej jak te używane w karbonowych rurach sterowych, do widelca amortyzowanego?
FSA ma na przykład malutkie ząbki, które dość mocno zniszczyłyby karbonową kierownicę. Ale to nie znaczy, że ząbki są wymagane w przypadku aluminiowych rur sterowych. Używałem również nieząbkowanych korków rozprężnych na stalowych rurach sterowych, które działały równie dobrze.Smedley said:Jaka jest różnica, jeśli w ogóle jakaś istnieje, między tym zaprojektowanym do widelca karbonowego a tym, którego użyłbyś na aluminium?