Widziałem tylko jeden rower Kuwahara MTB z połowy lat 80. Zastanawiałem się, czy ktoś ma jakieś zdjęcia, którymi mógłby się podzielić?
To nie jest kuwaharaNajlepsze, co mogę dla ciebie zrobić...
kiepskie zdjęcie, przepraszam..to nie moje.
http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=304648Ringer said:Widziałem tylko jeden Kuwahara MTB z połowy lat 80. Zastanawiałem się, czy ktoś ma jakieś zdjęcia, którymi mógłby się podzielić?
Oto rower górski Takara Conquest wyprodukowany przez Kuwahara na Tajwanie, prawdopodobnie z 1989 roku.Ringer said:Widziałem tylko jeden rower górski Kuwahara z połowy lat 80. Zastanawiałem się, czy ktoś ma jakieś zdjęcia, którymi mógłby się podzielić?
Bardzo fajne znalezisko. Dobrze widzieć, że jest używany zgodnie z przeznaczeniem! :thumbsup:daverham said:Właśnie kupiłem rower trialowy Kuwahara na Craigslist (koła 24-calowe). W ogłoszeniu było napisane...
"...bardzo rzadki prototyp fabryczny zaprojektowany przez Kevina Nortona, który był jedyną amerykańską gwiazdą (o jakiej wiem) w świecie trialu w latach 80-tych... Pomimo tego, że jest to prototyp, rower ma poziom szczegółowości i wykończenia typowy dla rowerów produkcyjnych. Jedyną wskazówką świadczącą o czymś przeciwnym jest osłona podwozia, która jest oczywiście wycięta z litego bloku nylonu..."
Zapytałem gościa o więcej informacji, na przykład skąd wie, że to prototyp itp...
Oto mój wpis na blogu na ten temat: http://www.velotopia.org/archives/entry/i-got-this-rainbow-bike/
ORC, to wygląda świetnie:thumbsup: Mam Shastę, która wydaje się pochodzić z tej samej epoki, chociaż mam trudności ze znalezieniem jakichkolwiek informacji na jej temat. Wygląda na to, że może to być model z niższej półki, ale ma pewne cechy konstrukcyjne podobne do Twojego.OldRustyChain said:Kupiłem ten Kuwahara Sierra w (około) 1987 lub 1988 roku – cena zakupu w tamtym czasie wynosiła około 950 dolarów, jeśli dobrze pamiętam (model Sierra XT kosztował nieco ponad 1100 dolarów). Oszczędzałem przez wiele miesięcy, a potem czekałem kilka tygodni po zamówieniu, zanim dotarł do mojego LBS. Jak na ironię, myślałem, że to będzie ostatni rower, jaki kiedykolwiek kupię (są jeszcze około 3 rowery, które chciałbym obecnie zdobyć). Rower posiadał ramę chromoly z czterema wzmocnieniami, widelec Tange, siodełko Rolls i pełne komponenty Shimano Deore (w tamtym czasie Deore było o krok wyżej niż LX – Deore XT było na szczycie). Rower jest praktycznie seryjny, z wyjątkiem tego, że skróciłem kierownicę, dodałem Hite-rite (popularny dodatek w tamtych czasach), tylny bagażnik Blackburn i zmieniłem uchwyty. Miał również klipsy na palce Specialized. Rdza, która nagromadziła się na ramie i komponentach, również nie była seryjna. Jeździłem (katowałem) tym rowerem ciężko przez kilka lat w terenie i poza nim, ale w ciągu ostatnich 15 lat prawie nie jeździłem. Ostatnio wróciłem do jazdy na rowerze (kupiłem Kona Dew FS) i obecnie planuję trochę wyczyścić tego starego Kuwahara, dodać opony typu slicks i błotniki oraz przerobić go na rower dojazdowy na deszczową pogodę. Rower jest nadal niesamowicie solidny i świetnie się prowadzi.-----![]()